Caroline Poets

Therapeutisch profiel

Over Caroline

Werkdomeinen: individuele therapie bij (jong)volwassenen met uiteenlopende psychische klachten
zoals angst, depressie, stress, … en koppeltherapie

Caroline is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Ze is al meer dan tien jaar actief als klinisch psycholoog in het forensische werkveld en heeft ook verscheidene jaren als zelfstandig psycholoog/psychotherapeut gewerkt in een groepspraktijk.

Ze is een nieuwsgierige gedragstherapeut, geboeid door de interactie tussen omgeving, brein en lichaam en de invloed van deze interactie op gevoelens, gedachten en gedrag. Ze wil mensen die vastlopen in bepaalde patronen of leeglopen, helpen zoeken naar manieren om terug vat te krijgen op hun leven en hun eigen koers te varen. Ze combineert het luisteren en spreken met
ervaringsgerichte methodieken (mindfulness, ACT, schematherapie).

Relaties hebben haar altijd geboeid. Zij werkt daarom ook graag met koppels. Ze baseert zich tijdens koppeltherapie onder andere op de principes van de Emotion Focused Therapy (EFT). Ze helpt partners om stil te staan bij hun eigen emoties en behoeften en helpt hen deze te verwoorden ten aanzien van hun wederhelft. Dit kan negatieve interactiepatronen doorbreken en het gevoel van verbinding vergroten.

Opleiding en kwalificaties

Licentiaat/master in de psychologie (KU Leuven)

Licentiaat/master in de familiale en seksuologische wetenschappen (KU Leuven)

Postgraduaat gedragstherapie: volwassenen (KU Leuven)

Lidmaatschap

Psychologencommissie (erkenningsnummer: 832107213)

Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT)