Sara Goyens

Therapeutisch profiel

Over Sara

Werkdomeinen: relatietherapie, gezinstherapie en individuele systeemtherapie voor jongeren en volwassenen met vragen rond identiteit, seksualiteit en relaties

Sara Goyens is een gedreven en ervaren systeemtherapeute, seksuologe en criminologe. Ze volgde een 4-jarige opleiding Systeemtherapie in Vormingscentrum Rapunzel en een basis EFT-opleiding bij Lieven Migerode. Vanuit deze opleidingsachtergrond werkt Sara met koppels, gezinnen en mensen die worstelen met zichzelf, hun relaties en de onvermijdelijke band tussen beiden. Vanuit de kracht van kwetsbaarheid gaat ze samen met haar cliënten op zoek naar hún verhaal en hoe ze hier terug eigenaar van kunnen worden. Therapie ziet Sara als een ontmoeting tussen mensen waar verdriet en pijn mogen bestaan, naast geloof en erkenning.

Verder heeft Sara reeds 15 jaar werkervaring binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Hier leerde ze om samen met jongeren en hun gezin te kijken naar hoe lastig samenleven soms kan zijn en om vervolgens in al die zorgen te mogen zoeken naar elementen van verbinding en hoop.

Sara is mama van 2 jonge kinderen, eigenaar van een even hoge stapel gelezen als ongelezen boeken en regelmatig terug te vinden op haar yogamat.

Opleiding en kwalificaties

Master in de Criminologische Wetenschappen (KU Leuven)

Master in de Familiale – en Seksuologische Wetenschappen (KU Leuven)

4jarige opleiding Relatie – en Gezinstherapie (Rapunzel)

Specialisatie Emotionally Focused Therapy (EFT – deel 1- bij Lieven Migerode)

Lidmaatschap

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen

Lid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapeuten