Ann Van Hellemont

Therapeutisch profiel

Over Ann

Werkdomeinen: Individuele begeleiding van kinderen, adolescenten en hun ouders. Traumabegeleiding voor kinderen en gezinnen, jongeren en jongvolwassenen.

Ann Van Hellemont (°1977) studeerde Klinische Psychologie voor kinderen en adolescenten aan de KU Leuven. Daarna deed ze werkervaring op in het Kinderteam van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG De Pont) te Mechelen en bij Solentra vzw in Antwerpen waar zij zich specialiseerde in traumabegeleiding (EMDR Level 1). Daar begeleidde ze voornamelijk niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, kinderen en gezinnen. Daarnaast werkte ze ook als vrijwilliger bij Tejo Mechelen.

Momenteel volgt Ann de Postgraduaat Integratieve Psychotherapie jeugd en context aan de Universiteit van Antwerpen. Dit is een 4-jarige integratieve opleiding in de experiëntiële psychotherapie en cognitieve gedragstherapie.

Ann was samen met Arnoud Raskin mede-oprichter van de organisatie Mobile School, en maakt nu deel uit van de Raad van Bestuur. Dit is een internationaal project dat zich inzet voor straatkinderen wereldwijd door creatieve, educatieve en therapeutische materialen te ontwikkelen en aan te bieden aan lokale organisaties met als hoofddoel het versterken van identiteit, eigenwaarde, draagkracht en talenten.

Opleiding en kwalificaties

Master in de Psychologie optie kinderen en adolescenten (Katholieke Universiteit Leuven)

Specialisatie in Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) en EMDR voor kinderen en jongeren: Level 1 (Integrativa)

Postgraduaat Integratieve Psychotherapie jeugd en context: optie 1 i.o. (Universiteit Antwerpen)

Lidmaatschap

Lid van Belgische Federatie voor Psychologen (BFP)

Lid van Vereniging van Vlaamse Klinische Psychologen (VVKP)

Lid van Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht- Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC)

Lid van Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT)

Lid van de Psychologencommissie – erkenningsnummer: 772117224

Wenst u een afspraak?

Het maken van een afspraak loopt altijd na aanmelding via het contactformulier.

Aanmelden via contactformulier